Pijnbehandelingen

Guasha therapie

Deze therapie is zo veelzijdig, eenvoudig en effectief, dat alleen deze al ontzettend veel mensen kan helpen. Kort samengevat stimuleert GUASHA het immuunsysteem, ontgift en ontzuurt, bevordert de bloedsomloop, reguleert functies en organen, neemt blokkades en pijn weg, revitaliseert en regenereert, vermindert stress, moeheid en burn-out, verbetert c.q. geneest indirect talloze (chronische) stoornissen en klachten, brengt emoties in balans, ontspant en bevordert helderheid van geest…alles in een simpele behandeling! Met behulp van een jadesteen en een kruidenolie wordt op verschillende plekken de huid “geschraapt”. De behandeling is direct, effectief en krachtig.

Alle pijnklachten 
O.a. hoofdpijn, migraine, nek- en schouderpijn, RSI, fibromyalgie, tenniselleboog, rugpijn, lage rugpijn, lumbago (spit), PMS, zenuwpijn, ischias, heuppijn, kniepijn, nabehandeling blessures, “verzuring”, stijfheid, bewegingsproblemen, gevoelloosheid, spierkramp.

Cupping therapie

Bij deze oeroude Chineese behandelmethode worden (plastic) cups op de blote huid aangebracht en vacuum gezogen. Deze onderdruk zorgt ervoor, dat het bloed op deze plekken in de huid gezogen wordt. Op die manier wordt het lichaam gestimuleerd de bloedcirculatie op gang te brengen. De energiestroom binnen de meridianen wordt positief beïnvloed. Cupping ondersteunt het ontgiftingsproces van het lichaam.
Door het heen en weer bewegen van de cups, zonder het vacuüm te verbreken, worden de spieren onder het huidoppervlak los gemaakt. Deze methode is bij uitstek geschikt om stagnaties op spier niveau op te heffen.
De toegevoegde waarde van Cupping-therapie ten opzichte van een klassieke massage, is het vacuüm, dat ervoor zorgt, dat het lichaam zelf actief mee doet in het proces van ontspanning en genezing. Afvalstoffen worden vanuit het binnenste met het bloed onder het vacuüm naar het oppervlak geleid en kunnen door de poriën makkelijk uitgescheiden worden.
Na een behandeling met cupping kunnen verkleuringen op de huid ontstaan. Dit is normaal en ze verdwijnen binnen een paar dagen weer.
Wat blijft is de ervaring van meer ruimte, grotere mobiliteit en verbeterde lokale doorstroming in het behandelde gebied.

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode die stamt uit de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij worden naalden op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam geplaatst.
De methode bestaat al meer dan 3500 jaar en is nauw verbonden is met Chinese filosofie.
Sinds de bronstijd worden metalen naalden gebruikt. Voor die tijd gebruikte men naalden van steen of bot.

Beginselen.
Traditionele acupunctuur, zoals ze nu toegepast wordt, bestaat uit het inbrengen van naalden in verschillende delen van het lichaam.
In de traditionele acupunctuur wordt meestal een combinatie van punten gebruikt.
Traditionele Chinese geneeskunde is gebaseerd op (onder meer) de volgende uitgangspunten:

• Vitale lichaamsenergie (chi of qi) circuleert door 12 kanalen, meridianen genoemd, die vertakkingen hebben naar alle organen en lichaamsfuncties.
• Ziekte wordt toegeschreven aan een uit het evenwicht zijn, of verstoring van de chi. Met methoden als acupunctuur probeert men dit evenwicht te herstellen.

In combinatie met Guasha en/of Cupping kan men heel goede resultaten bereiken.

Tarieven: € 85,00 per consult

Nature Sana

Deze behandeling wordt gegeven door Henk Vos

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met:

Henk Vos
Mobiel: 06 – 44195487
E-mail: henkvs@live.nl

Copyright © 2024 Instituut Eenheid & Nature Sana. All rights reserved.

Powered by: WordPress & Nikla.